maanantai 9. joulukuuta 2013

Itsenäisyysjuhlat Kiinan malliin

Lauantaina 7.12 pääsimme juhlimaan päivän viiveellä Suomen itsenäisyyttä 380 juhlavieraan voimin täällä Shanghaissa. Suomen konsulaatti, Finnish Business Council ja Shanghain suomalaiset järjestivät kimpassa juhlat Bundilla sijaitsevassa historiallisessa, upeassa Peace-hotellissa. Ostimme 60 euroa opiskelijalta maksaneet illalliskortit jo lokakuussa ja pitkin syksyä usein olikin puheenaiheena tyttöjen kanssa, että millaiset mekot iltapukujuhliin teetettäisiin. No nyt vihdoin oli aika vetäistä nuo koltut päälle, käydä manikyyrissä lakkauttamassa kimalletta kynsiin ja ottaa suunnaksi tuo hotelli, johon ei kyllä muutoin olisi tällä budjetilla asiaa.

Itse hommasin marraskuun puolessa välissä sinisen pitsiä ja sifonkia yhdistäneen puvun, johon olin tosi tyytyväinen. Mekosta tuli kerralla juuri sellainen kuin halusinkin ja maksoin siitä 600 juania, eli rapiat 70 euroa. Mekon jujuna oli avonainen selkä, josta ei tietenkään ole yhtään kuvaa nyt tässä postauksessa.

Virpi emännöi meille vaikka mitä tarjoiluja.
Tämmöinen nuttura.

Juhlapäivänä menimme puoliltapäivin kampaajalle vähän jännittynein mielin. Olin käynyt täällä kerran aiemmin kampaajalla leikkauttamassa latvoja ja kerran pesettämässä tukkani (no melkoista laiskuutta, myönnän!) ja olin niillä kerroilla ihan tyytyväinen työhön. Muutama viikko sitten kävimme Marjon kanssa lähikampaamossa ottamassa kampaukset ihan testimielessä, ja niistä taasen tuli aika hirveät. :-D Kampaajilla ei ollut oikein hajuakaan mitä tehdä, ja sen mitä he tekivät, tehtiin parissakymmenessä minuutissa. Kampauksen tekooon ei myöskään käytetty minkäänlaisia pohjustus- tai muotoilutuotteita ja kiharrusrauta, jolla tukkaani käsiteltiin, näytti kyllä siltä, että nyt palaa tukka ja pahemman kerran. Tuolloin ajattelin, että oiskohan sittenkin parasta luottaa ihan vain omaan sorminäppäryyteen... Lopulta kuitenkin varasimme Marjon kanssa viime hetkellä toisesta lähikampaamosta ajat ja otimme kampaukset siellä. Meillä oli molemmilla tarkat kuvat puhelimissa, mutta eihän kampauksista nyt taaskaan tullut iiiiiihan odotetunlaisia. Minun oli lopulta ihan ok, mutta Marjon tötterö purettiin kotona ja tehtiin kokonaan uusi.

Kampausepisodin jälkeen matkasimme Marjon tuttavan Virpin luokse, jonne oli kutsuttu muitakin suomalaisia valmistautumaan juhlaan. Muutama tunti ennen juhlia kuluikin rattoisasti juhlakuntoa viimeistellessä ja kuuden aikaan olimme autokuskien kyyditseminä juhlapaikalla.

Juhlan lyhyt virallinen osuus koostui järjestäjätahojen edustajien kättelystä, alkumaljasta, muutamasta puheesta (jotka oltiin sopivasti aikarajattu kahteen minuuttin per puhe) ja komeasti kajahtaneesta Maamme-laulusta. Tämän jälkeen aukesi buffet-pöydät, joissa tarjolla oli ehkä vähän kylmäksi jättäneitä ruokia; muutamaa erilaista salaattia, aika mautonta kalaa, jotain pihviä, perunoita ja semmoista. Olisin kaivannut enemmän suomalaisyylistä ja ennenkaikkea tuoreempaa ruokaa. Ja paikkaa, jossa olisi voinut syödä ruuan istualteen! Viinilasin ja ruokalautasen kanssa kikkailu oli melko haastavaa. Pihviä syöneet kaipailivat myös veitsiä, mutta näyttivät pihvit menneen alas ihan barbaarityyliin pelkäillä haarukoilla seivästellenkin. :D Ruokailun jälkeen Suomesta paikalle lennätetty bändi alkoi soittaa ja loppuilta noin yöyhteen asti kuluikin sitten tanssiessa ja uusia tuttavuuksia solmiessa.

Juhlakansaa
Marjo, Lauren ja meikä
Juhlasali oli tosi kaunis!
Siniristilippumme, tittidi!


Buffet-pöydän antimia poimimassa.


Pandan Suomi-kovehteja, minileivoksia ja hedelmiä jälkkäriksi.
Terrasilta oli jälleen kerran melkoiset maisemat Pudongin puolelle.
Ei meinanneet minun, ei Elinan eikä Eriikan jalat jaksaa korkkareissa - lepotauko siis!
Pönötyskuva!
Kengät vaihtoon! Täydestä meni pitkien mekkojen alla!
 Kokonaisuudessaan juhlat olivat oikein onnistuneet! Miljöö oli upea ja ihmiset olivat todella panostaneet asuihinsa. Voisin sanoa, että kyllä näissä juhlissa oli tyylikkäämpiä ihmisiä, kuin presidentin linnan juhlissa keskimäärin. Ruoka olisi voinut olla vähän parempaa ja bändi oli ehkä vähän turhan humpahtava, mutta kokonaisuudessaan superhauska ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti