torstai 29. elokuuta 2013

Kolme ekaa päivää kuvina

Kuvien ottamiseen ei ole ollut juurikaan aikaa kaiken tämän häsellyksen keskellä, mutta tässä jotain niille, jotka eivät jaksa lueskella ylipitkiä sepustuksiani. Ja muille kans.

Lähtötunnelmissa sunnuntai-iltapäivänä, Helsinki-Vantaa tupaten täynnä ihmisiä! Ja laukku reilusti alipainoinen!


... ja noin vain päästiin Kiinaan ja saatiin eka turistikartta heti kentällä auki. Tässä kohtaa vielä naureskeltiin valtavalle kartalle, mutta jo parin tunnin kuluttua vanha kunnon paperikartta länsimaisin kirjaimin osoittautui melkoisen arvokkaaksi!
Matka lentokentältä Shanghain keskustaan viuhahti magneettijunalla melkoista vauhtia!

Mutta metron käyttö olikin alkuun vähän haasteellista, ei mahduttu sisään!
Mutta päästiin ihan keskustaan, jossa metrotunneleista ulos astuttua meitä vastaanotti jäätävän kokoinen kaupunki ja kuumankostea sää! Tässä Marjo sijoittaa meitä kartalle.
Mutta iloisia oltiin, vihdoin perillä!

Hulppean hotellimme näköalat vain 21 kerroksesta. Sateisensaasteinen päivä oli, joten näkyvyys olisi voinut olla parempikin.
Välipalaostoksilla.

Pimeys tulee täällä aivan yllättäen, puoli seitsemän aikaan on ihan valoisaa, mutta varttia vaille seitsemän pilkkopimeää. Tai ainakin niin pimeää, että minun heppoinen kuvauskalusto sanoo kuvatarkkuuden irti.
No niitä Shanghain valoja. Sillä huonolla kameralla ja kärsimättömän kuvaajan ottamana.
Eka ilta hotellissa; maisemia ihaillen, ylihalpaa sushia syöden ja kylpytakeissa rentoutuen. Erittäin palkitseva tunne päästä suihkuun kuuuuuman päivän jälkeen. Oli väsy!
Kiinalaista hotellliaamista! Vihertävä pallo tuntui suussa jonkun mäyssäämältä purkalta, eikä oikein maistunutkaan sen paremmalta. Kaikki  muu oli hyvää. Ja puikoilla syötiin!
No yksi nurkka siitä koulun asuntolahuoneesta. Olikohan jotakuta muutakin ottanut päähän tuo possunpunainen seinämaali, ja sitten oli aloitettu maalin skrapausprojeti?
Asuntovälitystoimistolla, jossa oli varmaan 15 nuorta välittäjää koneineen. Me taisimme olla heidän hihityksestään, tuijotuksestaan ja kuvien ottamisestaan päätellen melkoinen nähtävyys. Kaksi vaaleaa kuumissaan olevaa länkkäriä reput selässä. Jepjep.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti