tiistai 29. lokakuuta 2013

Kotiseutumatkailua

Pekingin jälkeen on tullut harrastettua turisteilua ihan täällä omassa kotikaupungissa. Lähimatkailu kunniaan!

Kliseisen kreikkalainen ravintola tuntui ihanan raikkaalta kaiken Kiinan keskellä.
Kreikkalaisia talon tarjoamia jälkkäreitä ja tentistä selviytymispalkintodrinkit.
Yksi iltapäivä lähdettiin Marjon kanssa lounaalle yhteen Shanghain kauniimmista kaupunginosista, French Concessioniin. Nimensä mukaisesti alue rakennettiin 1800-luvun puolen välin jälkeen Shanghaihin pärähtäneille ranskalaisille. Alue on tunnettu vehreiden lehtipuiden reunustamista kaduista, kivoista ravintoloista ja kahviloista sekä pikkuputiikeista. French Concession on helppo alue länsimaisille ihmisille, Kiina ei puske siellä juuri ollenkaan niin pahasti silmille kuin muualla. Me kävimme lounasjälkkäreillä kreikkalaisen ravintolan terassilla. Nythän pitää ottaa kaikki ilo irti vielä mukavista terassikeleistä!

No se "kuuluisa" joki, jonka perusteella Qibaota kutsutaan monessa matkaoppaassa Shanghain Venetsiaksi. No, Venetsiassa en ole käynyt, mutta en ehkä kuitenkaan tuota mutajokea niin kovasti korostaisi.

Kinuarkkitehtuuria.
Qibaon vierailunkin sai vetää yli to do -listalta. Qibao on noin puolen tunnin metromatkan päässä Shanghain ydinkeskustasta oleva pienen joen ympärille muodostunut vanhanaikainen alue. Qibaossa nyt ei ollut mitään kummoista nähtävää. Se joki, muutama kuja täynnä turistikrääsäkauppiaita ja sitten noita ihan nättejä taloja. No, tulipa käytyä.

Possun sorkkaa
Jossain suolakuvussa kypsennettyjä (?) viiriäisenmunia.
Peruslounas; nuudelikeittoa ja pähkinöitä.
 Kunnon turisti myös nyrpistelee eksoottisille ruuille ja ottaa tietenkin kuvia niistä. Kunnon turisti myös rohkeana tilaa tulista nuudelikanakeittoa ja syö sitä niin saamarin sinnikkäästi vuorotellen vettä ja ruokaa suuhunsa työntäen. Nykyään on muuten ihan normaalia syödä keittoa puikoilla.

Urban Planning Exhibition Centerin aula
Kaupungin pienoismalli
Ja sama yövalaistuksessa.
Turisti x monta
 Turisteilua on tullut harrastettua myös Shanghain urbaanin suunnittelun näyttelyssä. Tässä minun kotikulmalla on monta tasokasta museota ja yhtenä vähän huonompisäisenä iltapäivänä suunnistin tänne. Näyttely oli hyvinkin 15 juanin opiskelijahintansa arvoinen ja sainkin puolitoista tuntia kulumaan mukavasti ihmettelemällä sitä, kuinka nopeasti Shanghai on kehittynyt. Hämmästyin todellakin tajutessani kuinka nuori kaupunki on. Vanhimmat merkittävät rakennukset täällä ovat oikeastaan 1850-luvun paikkeilta peräisin. Tahti, jolla täällä on purettu vanhaa ja pykätty tilalle uutta ja kiiltävää, on ollut huima. Huikeaa oli nähdä myös kuvasarjoja, joissa oli otettu kuvia samoilta paikoilta parinkymmmenen vuoden välein.

Tässä yksi Internetin uumenista kaivettu kuva, jossa ylempi on otettu 1990 Puxin puolelta Pudongiin. Alempi kuva on otettu 2010. Älytöntä.

lähde
Naisturistina Shanghaissa kannattaa ehdottomasti ottaa ilo irti baarien ja ravintoloiden Ladies nighteista. Mekin käytiin perjantai-iltana tsekkaamassa Le Royal Meridienin ilmaiset kuohuviinit. Tällä kertaa maisemat olivat kotikulmille päin.

Kippis jälleen!
Aurinkoisena lauantaipäivänä otin suunnaksi antiikkimarkkinat. Markkina-alue on muutaman kadun kattava pienten kojujen peittämä alue. Antiikki-statuksesta voi olla montaa mieltä, mutta oli pikkutavaroita ihan mukava ihmetellä. Täälläkin raju tinkiminen kuuluu tietenkin luonnollisena osana ostotapahtuman. Myyjät tuntuvat oikeastaan loukkaantuvan, ellet ala tinkimään hinnan kuultuasi ja pois lähdettyäsi.

Tämmöstä yllättävän rauhallista markkinameininkiä lauantaiaamupäivällä.
Osta tästä oma Mao!
...tai buddha!
Matkalaukku ja rinkka vaihtoon..? Näitä tosi hienoja vanhoja matkalaukkuja ja -arkkuja oli tarjolla paljon.
Obama, Osama ja Gaddafi sulassa sovussa.
 Yksi älyttömän kiva alue täällä on Tianzifang. Labyrinttimainen alue on vanhoille asuinkujille rempattu käsityöläis- ja kahvilakeskittymä, joka tarjoaa isojen turistimassojen lisäksi paljon kivaa katseltavaa. Lauantai-iltapäivänä me kävimme testailemassa kiinalaisia tee-laatuja.

Teekaupassa
 Ja loppuu vielä kuvapari, joka tiivistää turisteilun täällä. Sunnuntaina oli jälleen brunssin aika. Shanghai on täynnä brunsseja. Brunssin sulatteluun ja ylipäänsä täällä selviytymiseen kaipaa lenkkareita. Eksyin jälleen Nike Factory Storeen ja jouduin tekemään melko kovaa työtä itseni kanssa, että sain vakuutettuani itseni siitä etten tarvitse uutta paria lenkkareita. En vaikka ne olisivat kuinka paljon Suomen hintoja edullisemmat ja hienot ja mitä vielä...

Pannareita, hilloa ja VOITA
Nämä jäi sitten kauppaan...

 Että tämmöistä viime aikoina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti