torstai 14. marraskuuta 2013

Ei kurjuutta kummempaa


Shanghaihiinkin on iskenyt marraskuu. Oikein moukarilla. Ei onnistunut masentavan marraskuun pakosuunnitelmani, marraskuufiilis sai minut kiinni täältä toiselta puolen maapalloakin. Joskin parin viikon viiveellä, sillä harmaa mielentila valtasi minut vasta tällä viikolla yhtä aikaa lämpötilojen laskiessa ja iltojen jo iltapäivä viiden aikaan pimentyessä.

On väsy, ja flunssakin iski päälle. Ei auttanut hedelmien, erityisesti satsumien, älyttömyyksiin ajautunut liikakäyttö. Olisi varmaan vain pitänyt pitää niitä hengityssuojaimia kanssashanghailaisten tavoin. Koulu on harmaata puurtamista ja aamuherätykset ja ennen kaikkea aamumetroissa matkustaminen ärsyttää. Parin viikon päästä pitäisi juosta (ja juoksenkin) se Shanghain puolimaraton ja ”tiukka” treenikausi ei kyllä huipennu täällä kotona itseään parantelemalla. Yleismieliala on ollut ihan puutunut ja mikään ei oikein ole huvittanut. Harmaa viikko huipentui tänään koko päivän jatkuneeseen sumusateeseen ja harmauteen.

MUTTA. Oikeastihan asiat ovat tälläkin hetkellä paremmin kuin hyvin, ei pitäisi valittaa. Mukavia juttuja on tapahtunut viime aikoinakin, ja paljon vielä kivempaa on suunnitteilla. Listataanpa:

- Dior-näyttely. Kävin katsomassa Shanghain modernin ja nykytaiteen museo MoCA:ssa ranskalaisen muotitalo Diorin visuaalisesti erittäin vaikuttavan näyttelyn. Uskomatonta, kuinka hienosti Diorin design on kestänyt aikaa. Vaatteista ja asusteista oli vaikea päätellä, miltä vuosikymmeneltä ne olivat peräisin.

- Suomi-ruoka ja sauna. Saimme viime viikon keskiviikoksi kutsun Shanghain Suomen pääkonsulaatilta Nordic Design Weekiin liittyneeseen iltatapahtumaan Tongi-yliopiston Suomi-tiloihin. Siellä noin satapäistä rakkaaseen kotimaahamme sidoksissa olevaa ihmistä kestitettiin suomalaisen buffet-pöydän antimin ja saunaankin päästiin. Opiskelijathan ottivat ilmaisesta ilosta huolella kaiken irti.

Yliopiston Suomi-talon tilat oli sisustettu tietenkin Marimekolla ja Angry Birdsejäkin näkyi paljon.

Sauna- ja terassiteemainen itseopiskelutila!

No sitä ruokaa! Paikalle oltiin muuten lennätetty ihan New Yorkista asti suomalainen keittiömestari. Jonka nimeä en nyt muista. Ruoka oli kuitenkin hyvää.

Vispipuuroa ja ihan MINIMINIMINIkokoisia pannaripaloja. Kolme ei ollut liioittelua, eihän?!

Saunaan!
- Kuntosalivisiitti. Kävin tekemässä eriiiiittäin pitkästi aikaa kunnon salitreenin, kun kävin tutustumassa yhdelle Shanghain kuntosaleista. Kunnon lihasrääkki tuntui niin hyvältä! Ja löysin hämmentävän paljon lihaksikkaita kiinalaisia! Kuukauden jäsenyys salille olisi maksanut vaatimattomat 253 euroa. Kerroin harkitsevani tarjousta vielä hetken.

- Vapaapäivä. Keskiviikkona tuttuun tapaan klo 6.50 herätessäni kurkustani ei tullut kuin pihaus ääntä, joten herätyskello pois päältä ja unta kymmeneen asti. Marjo on saman  taudin kourissa, joten hänkin jäi kotiin. Lounasaikaan keräsimme itseämme sen verran, että lähdimme käppäilemään lounaalle ja saimmekin kunnon lohtulänkkäriruokaa; bataattikeittoa ja ciabatta-leipää! Eikä se pala Oreo-juustokakkuakaan varsinaisesti pahaa ollut. Kouluviikkokin tuntuu muuten huomattavasti inhimillisemmältä, kun keskellä viikkoa on yksi vapaa. :D

Niin kotoisen makuista ja flunssaiselle hyvää tekevää sopppaa.

Ja vielä enemmän hyvää flunssaiselle tekevää juustokakkua ja teetä. Että tällaista valmistautumista sille puolimaralle...
- Shoppailu. Tänään koulupäivän jälkeen otettiin kovat aseet käyttöön mielialan piristykseksi. Ensinnäkin koululta otettiin taksi, ei sitä ssssaaakelin metroa. Taksikuskin pyydettiin ajamaan viisikerroksisen Forever 21 –vaatekaupan oville. Ja sitten shoppailtiin joulun rantaloma mielessä. Kesäpökät ja neonkeltainen pitsihame piristivät kummasti.

Tekstiilikamut. Tästä univormusta meidät tunnistaa nyt sitten siellä Thaimaan auringon alla!
- Joulureissu. Enää viisi viikkoa Thaimaan lämpöön ja jouluun perheen kanssa! Suunnitelmissa ensin rentoa hengailua ja joulun viettoa perheen parissa. Näihin päiviin koetan saada ujutettua myös benji-hypyn Phuketin viidakossa Jennyn ja Oskarin kanssa. Sen jälkeen tarkoituksena on reissailla pari viikkoa akselilla Koh Aao Noi – Ao Nang - Koh Samui rinkka selässä. Päätin, että Kambodzha jää odottamaan vielä tulevaisuuteen.

- Runonlausuntakilpailu. Joo. Osallistun tällaiseen koulun tarjoamaan hulvattoman hauskaan vapaa-ajanviettomahdollisuuteen - runonlausuntakilpailuun kiinan kielellä. Olen erittäin onneton kiinanääntäjä. Mutta kisasta saa viisi lisäpojoa loppukokeisiin ja voittaja kuulemma hienon palkinnon. :-D

Vakkarihedelmäkauppa. Kuva siitä, koska hedelmät on niin hyviä, ja todistaakseni, että syön jotain terveellistäkin täällä.
Eli eiköhän tässä vielä olla plussan puolella, ja huomenna alkaa viikonloppukin! Viikonloppu olisi suunnitelmissa polkaista käyntiin isolla vaihtariporukalla ulos mentäessä ja sunnuntaina menen sovittelemaan tilaamaani iltapukua itsenäisyyspäivänjuhlia varten. Saamme lisäksi tänne kämppäämme lauantaina Marjon siskon ja serkun kyläilemään viikoksi, joten ohjelmaakin pitäisi tulla melkoisesti ja sittenhän tämä marraskuu on pian loppuun lusittu. Kyllä tästä selvitään!

1 kommentti:

  1. Kivan oloinen blogi sulla! Eksyin tänne lukemaan blogilistan kautta. Mulla on täällä (http://heinipapinsaari.blogspot.com) pieni haaste sulle, jos on aikaa ja intoa vastailla jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista