lauantai 9. marraskuuta 2013

生日快乐 Shēngrì kuàilè!

Tervetuloa mukaan juhlimaan Marjon synttäripäivää 9.11.2013!

klo 9.45

Herään ilman herätyskelloa - onpas taas uni maittanut! Heitän pikaisesti vaatteet päälle ja lähden ostamaan lähikaupasta voita. Marjon kaveri toi tänne Shanghaihin kullanarvoista ruisleipää ja se kaipaa Marjon synttäriaamuna ehdottomasti voita seurakseen.


Täältä saa margariinia!
Juguja, mehuja ja sitä margariinia!
Klo 10.05
Olin käynyt jo edellisiltana etsimässä lähikaupoista kunnon perinteistä voita sitä löytämättä. Voita saa täältä näemmä vaan import-kaupoista, kiinalaiset itse suosivat vain öljyä. Erittäin runsaissa määrin. Tiesin kuitenkin, että vakkarikaupastani saa margariinia, johon on sitten aamun kiireessä tyytyminen. Margariinishoppailujen jälkeen käväisen vielä ostamassa lähileipomosta pari croissanttia ja suklaamuffinsin. Nyt alkaa olla aamiaistarvikkeet kasassa.

Tuoreita, juuri sopivan pehmeitä, eikä yhtään kuivia croissantteja!
 Klo 10.15
Kotiin tullessani synttärisankari tulee olkkarissa vastaan lattianpesuvehkeiden kanssa. Siivoaminen on näemmä hyvä tapa aloittaa synttäripäivä! Ulkona on ihmeellisen lämmin sää, joten ehdotan aamiaispiknikkiä lähipuistossa. Aurinkonarkkari-Marjo pitää ideaa hyvänä ja eväät pakattuani lähdemme lompsimaan läheiseen puistoon.

Make!
Lohiruissaria!
Harvinaisen nätti sää saastepäivien jälkeen!
 Klo 11.15
Aamiaisaika! Ulkona on älyttömän lämmin. Melkeinpä ihan kuuma, iPhonen sääappsin mukaan 27 astetta. Marjo oli hommannut jo perjantaina graavilohta, ja nyt lohiruisleipä maistuikin piiiiiiitkän tauon jälkeen aivan älyttömän hyvältä. Lisäksi menussa oli niiden croissanttien ja muffinsin lisäksi vähän porkkanaa, melonia, jugurttia ja mehua.

Matkalla French Concessioniin.
 Klo 11.45
Mahat täysinä otamme suunnaksi French Concessionin. Kävellessä tulee hiki! Kiinalaiset vetää sinnikkäinä takit päällä, eivätkö he katso ikinä säätiedotuksia tai edes ikkunasta ulos ennen kotoa lähtöä?! Poikkeamme matkan varrella parissa vaateputiikissa, ylläri ylläri. Marjon matkaan ei tartu mitään, mutta minä löydän viitan Harry Potterin jalanjäljissä. Käymme myös tosi kivassa englanninkielistä luettavaa tarjoavassa kirjakaupassa. Mielenkiintoisia opuksia olisi löytynyt vaikka millä mitalla. Täytyykin varmaan käydä ennen Thaimaan-lomaa ostamassa muutama lomalukemispokkari sieltä!

"Vitsi tää olis kiva!" Mutta kauppaan jäi.
Aaaah, kirjoja englanniksi!
  Klo 13.00
Saavumme päivän pääkohteeseen, Zen Massage -hierontapaikkaan. Marjo saisi lahjaksi puolentoista tunnin hieronnan. Ja minä myös, minulta minulle. :-D Kengät vaihtuivat bambulipsukkaisiin ja meidät johdatettiin ihanan hiljaiseen ja hämärään hierontahuoneeseen. Päällemme puimme kiinalaistyyliset silkkipyjamat ja seuraavat puolitoistatuntia kuluikin autuaasti hierontapöydällä maaten hierojien runnoessa koko kropan kuosiin. Tämä oli elämäni eka kerta kunnon hieronnassa ja täytyy kyllä ehdottomasti mennä uudestaankin, varsin kun täällä hinnat ovat niin kohtuulliset! 90 minuutin hieronta maksoi 20 euroa, ja tämä paikka oli vielä vähän parempi tasoisempi. Halvemmallakin varmasti pääsee, jos on valmis tinkimään ympärisöstä.


Klo 14.45

Eikö saisi jäädä nukkumaan hierontapöydälle? No, ei jääty vaan jatkamme raukeina matkaa kohti lounasta. Ainoana kriteerinä ruokailulle on, että sen saa suorittaa ulkoilmasta nauttien. Suuntaamme lopulta Yongkanglulle, joka on kiva kadunpätkä täynnä länsimaisten suosimia pikkurafloja ja -baareja. Meidän skumppamessututtumme, etelä-afrikkalainen viinintuottaja Calvinkin pitää siellä omaa viinibaariaan.
Takaisin kadun vilinään hierontasalongin ihanasta rauhasta.
 Klo 15.15
Yongkanglu on jälleen täynnä nuoria, trendikkäitä länsimaisia. Sää on houkutellut paikalle paljon porukkaa nauttimaan lauantai-iltapäivästä. Ihmisiä tulee ja menee skoottereilla ja polkupyörillä ja kaikki tuntuvat tuntevan toisensa. Moikkaamme Calvinia, joka kutsuu meidät drinkeille. Ensin pitää kuitenkin syödä, ja sushia ei ole tullut saatua aikapäiviin. Nyt siis vain sushiravintolaan ja listat eteen!


Synttäritoivotuksia sateli.


 klo 15.30
Namnamanamaamama, ruokaa! Sushit maistuu älyhyviltä pitkän tauon jälkeen. Muutenkin kiva saada taas freshiä ruokaa. Tilasimme hummer rolleja sekä lohi- ja avokadomakeja. Hyvää oli! Terassilta on kiva katsella erilaisia ihmisiä ja kaveriporukoita. Paikka on tosi suosittu!

Kuivaa omppoa!

Tyytyväinen synttärisankari.
 Klo 16.00Siirrymme muutaman metrin seuraavalle terassille, jota isännöi Calvin. Hän tarjoaa meille molemmille Marjon synttäreiden kunniaksi pullot etelä-afrikkalaista kuivaa omenasiideriä. Kuten olen aiemminkin kertonut, täällä ei paljoa siidereitä tunneta. Paikalla on sattumalta myös suomalaissyntyinen pari-kolmekymppinen nainen, jonka kanssa vaihdamme muutaman sanan elämästä Kiinassa.

 Klo 17.30
Hyppäämme taksiin ja otamme suunnaksi Chongchinqbeilun ja Weihailun risteyksen, eli kodin. On ehtinyt tulla jo hämärä! Aika mennä suihkuun ja alkaa valmistautua iltaa varten.

Pientä välilepoa.
 Klo 19.00
Korkkaamme kuoharimessuilta saadun kiinalaisen 5%:n kuoharin. Ja Marjo Suomesta rahdatun lonkeron. Välihuomautuksena täytyy sanoa, että ulkomaalaiset rakastavat lonkeroa! Kaikki jututtamani ihmiset, jotka ovat käyneet Suomessa ja ovat maistaneet lonkeroa, muistelevat sitä kaiholla. Nyt siis kuohari tyylikkäästi Ikean juomalaseista ja lonkeroa tölkistä.

Kuoharin nimi oli perityylikäs "YouLike" ja maku tosi makea!
23-vuotias Marjo ja komea delfiinitaideteoksemme.
 Klo 19.40
Neidit valmiina lähtöön! Hyppäämme taksiin ja otamme suunnaksi meksikolaisen Cantina Agave -ravintolan. Matkalla kaverimme soittavat meille, että Cantinan terassille ei ole toivoakaan mahtua isommalla porukalla, joten vaihdamme lennosta suunnitelmaa ja annamme taksikuskille uuden osoitteen; sittenkin Kartelliin!

Wine bar Kartel
Klo 20.00
Kartellissa treffaamme Marian, Kuutin, Eeron, Marin ja uudet tuttavuudet Vaasasta; Henryn ja Konstan. Kartellissa on älyttömän kiva kattoterassi, ja siellä olikin leppoisaa istuskella ja jutella lämpöisessä marraskuun illassa.

 
Sankari ihan höyryissä.

Klo 21.30
Päätämme lähteä testaamaan seuraavaa paikkaa ja siirrymme hyväksi todetulle Zapataksen isolle terdelle. Ilta jatkuu lämpöisenä ja tilaamme juomien ja pikkuruokien lisäksi vesipiipun jaettavaksi. Tuolta löytyi listalta riistohintaan Magnersin omenasiideriä, varma merkki länkkäripaikasta. Ja vanhemmille tiedotusluonteisena välihuomautuksena, vesipiipussa ei ole nikotiinia eikä mitään muutakaan järin vaarallista, vain maustettua vesihöyryä. En ole alkanut siis miksikään pilvenpolttelijaksi. Eikä Marjokaan.

Klo 23.30
Pudongin pilvenpiirtäjäpuolella asuvat Eero ja Mari kutsuvat meidät käymään heidän luonaan. He asuvat vaatimattomasti 56 kerroksen (?) kattohuoneistossa, joten tottahan toki me lähdemme ihastelemaan maisemia.  Heidän luotaan löytyy myös paljon Suomi-juttuja; suomenkielistä luettavaa, Turkinpippureita, Hopeatoffeeta ja suomalaisia lautapelejä!

Maailman uutistilanteen päivitys.
Eeron kotikirjastosta lainattua.
 Klo 00.15
Käymme ihastelemassa kattoterassilla maisemia. Sää on jälleen muuttunut tosi saastesumuiseksi ja pilvenpiirtäjien valot on jo sammutettu. Eli no, oikeastaan saamme vain kuvitella, kuinka hienot maisemat voisivat olla.

Niin että tämmöiset oli "maisemat".
 Klo 03.00
Alkaa olla aika lähteä kotiin, ei 23-vuotias pysty enää ihan mihin tahansa. Taksit jälleen alle ja vartin matkan kuluttua olemme lähtöpisteessä, kotiportillamme.


Klo 03.30
Hampaiden pesu ja kämppispoikien lahjan ihastelua.


Klo 04.00
Vilkaisen vikaa kertaa kännykän kelloa, nyt on tosiaankin aika alkaa nukkua. Synttärisankari nukkuu seinän toisella puolella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti