torstai 7. marraskuuta 2013

Xi'an-reissun varsinainen Xi'an-päivä

Ja näin päästiin viikonloppureissun viimeiseen päivään eli sunnuntaihin. Päivä alkoi leppoisan myöhään, menimme vasta kymmenen aikaan aamiaiselle hotellin aulaan. Mahat täysinäisinä oli hyvä lähteä tutkimaan kaupunkia. Otimme Marjon kanssa heti suunnaksi kaupungin ydinkeskustaa kiertävän historiallisen muurin, sillä olimme kuulleet, että sen päällä pääsisi pyöräilemään.

Hostellin "Swiss-breakfast", eli paahtoleipää, paistettuja munia, hedelmäsalaattia ja vähän jugurttia ja mysliä sekä pari viipaletta juustoa. Aivan hyvää oli.
Keskustassa oli hääkulkue, joka päästi ison kasan foliopalloja ilmaan.
Kome pytinki, olisko ollut Bell Tower. Tai Drum Tower.
 Muurille sisäänpääsyä maksaessamme, meitä pyydettiin lukemaan englanniksi turistioppaan teksti ihan opetusmielessä nauhalle. Marjo sitten reippaana flikkana äänsi kaunista englantia kiinalaisoppaiden kotiopiskelua varten. Itse muuri oli noin nelisentoista kilometriä pitkä neliskulmainen alue, jonka kiertäminen oli tosi näppärää pyörällä. Mankelin vuokraus maksoi kohtuulliset 40 juania 100 minuutilta. Meillä pyöräilyyn kului 80 minsaa muutamalla pysähdyksellä ihan leppoiseen tahtii rullaillessa. Sää oli sunnuntaina jälleen melkoisen saastesumuinen, mutta kuitenkin kohtuu lämmin. Olin ihan huumassa jälleen päästessäni pyörän selkään! Eivät minun jalkani tosin varmaan olisi edes kantaneet lauantaisen patikoinnin jäljiltä näin pitkää maisemakierrosta.
"I'm your guide..."
Fillaroimaan!

Iloinen fillaroija.
 Fillarit palautettuamme otimme suunnaksi kaupungin muslimikorttelin, joka on tunnettu etenkin ruokakojuistaan. Kujat olivat sunnuntaina melkoisen vilkkaita turisteista ja paikallisista. Erikoisuutena liikkeellä oli kiinalaisopiskelijaporukat, joille oltiin annettu englannintunnilta läksyksi jutella englantia ulkomaalaisten kanssa. Näitä innokkaita kiinalaisia syöksyikin monen monituista kertaa roikkumaan käsivarteen ja kyselemään kuulumisia. Ja tietenkin jokaisen kanssa piti ottaa myös valokuva.
LEIPÄÄÄ! Tätä myytiin tosi monessa kojussa.
Mun lempparipähkinöitä, englanniksi taitavat olla horse beanseja. Suomessa en ole törmännyt vastaaviin..?
Hyytelöhillojälkkärikoju.
Pasteijamaakari.
Kiertelimme Marjon kanssa alueella pitkin poikin ja maistelimme kojujen edullisia tarjottavia. Kaikki oli hyvää. Leipä varsinkin.
Mumskit lounastauolla.
Leipää ja apinanaivopaistosta.
Vimosen päälle hygienisesti säilöttyjä vartaita.


Alkuillasta alkoi kuitenkin reissulaisten jalat painaa ja palasimme hostellille hakemaan rinkkojamme. Meillä oli vielä pari tuntia aikaa ennen junan lähtöä, joten otimme totaalilevon leffan ja kaakaoiden kanssa hostellin aulassa. Tutustuimme vielä juuri ennen lähtöämme ruotsalaisporukkaan, jotka ovat tulossa Aasian-rundillaan parin viikon päästä tänne Shanghaihinkin. Katsotaan, jos vaikka treffattaisiin!
Kaakaota ja huonoa leffaa pitkän viikonlopun päätteeksi.
Iltayhdeksältä hyppäsimme jälleen junan kyytiin ja otimme suunnaksi Shanghain. Istumapaikoilla vääntelehtien vierähtikin sitten seuraavat 11 tuntia yrittäen saada unta. Parhaaksi asennoksi totesin edessäni olevan istuimen selkänojassa olevan pienen pöydän avaamisen ja sen päällä nukkumisen. Vähän oli ehkä niskat jumissa aamulla. :D Ja pää myös; olimme Shanghain rautatieasemalla vähän ennen kahdeksaa aamulla ja puoli yhdeksältä jo kiinan kielen tunnilla koulussa.

Kokonaisuudessaan reissu oli aivan huippu! Melko raskas kaikkine siirtymisineen, mutta etenkin Huashan vuoren maisemat olivat kaiken vaivan arvoiset.

Nyt mietityttääkin, että ehtiikö tässä vielä tehdä jonkinlaisen pienen Kiina-reissun, vai onko seuraava matkakohde vasta 20.12 koittava Thaimaa...? Viikonloput ovat uhkaavasti jo täyttyneet kalenterista, mutta matkakuume olisi kova!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti