keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Chongqinbeilu 318, building 2, apartment 1G

 Tervetuloa meille!

Minun on pitänyt jo jonkin aikaa väsätä juttu tästä kodistamme, mutta olen viivytellyt ajatellen, että joskus olisi siistimpää tai jaksaisin keskittyä ottamaan parempia kuvia. Tänään totesin, että ei täällä tule olemaan siistimpää, enkä tuskin kehity kuvaajanakaan. Joten tässä kuvia kämpältämme viileänä (vain 25 astetta!) syyskuun iltapäivänä.


 Compoudimme, eli talokompleksimme sijaitsee aivan Shanghain ydinkeskustassa, mutta pienen kujan varrella. Kotikadusta riittää paljon kerrottavaa ja näytettävää, mutta siitä sitten enemmän, kunhan joskus muistan ottaa kuvia. Tässä kuvassa oikealla olevan erkkerin alimmat ikkunat ovat minun huoneeseeni. Erkkeriä vastapäätä on taloalueen vartijan koppi. Vartijoista ei tosin liiemmin ole hyötyä, sen verran laiskan oloista porukkaa he tuntuvat olevan.


Talojen pääovi on tuolla punaisen auton takana. Kuvan oikeassa reunassa olevan muurin takaa ajetaan maanalle autotalliin. Sinne rullailee usein aika kalliita autoja. Täällä oikeastaan suurin osa autoista on tosi kalliita, yllättävää kyllä! Audeja ja Buickeja on ehkä kaikista eniten.


Ja sitten muutamaa käytävää tarvottua pääsemmekin sisään itse asuntoon. Eteinen on täynnä kenkiä ja Joeyn ja Richien pyörät pitävät myös majaa eteisessä. Minulla on vain viidet kengät eteisessä. Ja nurkassa roskapussi odottamassa ulosvientiä.Ja me siis asumme täällä! Minä ja läppärini, saksalainen 25-vuotiasn insinööriopiselija Joey, indonesialainen iätön Akim ja Marjo. Yhtä huonetta asuttaa myös australialainen Richie, mutta hän ei ollut kotona kuvaushetkellä. Eikä usein muulloinkaan.


Eteisen pyörien ja kenkien sekamelskasta selvittyä pääsee olkkariimme. Eteisen oviaukko jää nyt tuonne delfiinitaideteoksen ja lasivitriinin väliin. Asunto remontoitiin (kiinatyyliin remontoitiin eli jotain maalia täällä nyt on roiskittu ja pari väliseinää pykätty pystyyn, jotta kämppään saataisiin enemmän huoneita ja enemmän vuokralaisia. :D) juuri ennen meidän tänne muuttoa ja asunnon sisustusta mainostettiin IKEA-styleksi. Joo, ihan Ikea-tyyliä on varsinkin nuo delfiinit.


Jaamme Marjon, Joeyn ja Akimin kanssa yhten kylppärin. Richiellä on käytössään asunnon master bedroom eli päämakkari, joten hänellä on oma kylppäri. Meidän kylppärissä on suihkukoppi, pesukone ja kaikessa tehottomuudessaan turha kuivausrumpu.Keittiö on iso ja tilava. Mikro ei toimi ja mikron alapuolella oleva uunin näköinen juttu on astianKUIVAUSkone. Melko turha vekotin, sanoisinko. Tuolla nurkassa näkyvä valko-vaaleanpunainen pikkukipponen on muuten minun uusi jugurttikoneeni! Haha! Monilla paikallisilla kavereillani täällä on sellainen ja eilen minäkin ostin omani Carrefourista alta 10 eurolla. Perustelin ostoksen itselleni vedenpitävästi. Olen melkoinen jugurtin suurkuluttaja, mutta täältä saa vain sokeroituja juguja. Omani haluaisin maustamattomana. Ja aamiainen on päivän tärkein ateria, yhtään välipaloja väheksymättä. Nyt saan sitten tuolla koneella tehtyä maidosta ja jugurtitiuuresta kymmenessä tunnissa juuri sellaista jugurttia, josta itse tykkään! Ja nyt ei tarvitse ostaa pikkuannospurkkeja, jotka roskaavat hirveästi. Eikä tarvitse syödä lisäaineita ja maailma pelastuu jajaja... Tuo kone muuten reissaa Suomeenkin!


Keittiöstä on ovi parvekkeelle, jossa emme kyllä vietä aikaa. Se on ihan likainen, eikä siivoaminen auta mitään, sillä saasteet sotkevat kaiken niin nopeasti. En halua kuivattaa edes pyykkejä pihalla saasteiden takia.


 Olkkarissa on kaksi ovea vierekkäin ja toinen, tuo avonainen, johtaa minun huoneeseeni. Toinen huone on Marjon. Maksan huoneestani vuoraa 2800 juania eli noin 340 euroa kuukaudessa. Siihen päälle tulee vielä 50 juanin nettikulut ja laskuilla maksettavat sähkö- ja vesimaksut. Sellaisia laskuja emme vielä ole saaneet. Lisäksi vuokraan voisi kyllä laskea mukaan vielä rahanvaihtokulut, sillä vuokrat tulee maksaa käteisellä ja viimeksi nostaessani 6000 juania kahden kuukauden vuokria varten, meni minulta kuluja 36 euroa! Huhhuh. Lähiautomaatiltani meni viimeksi 3000 juanin nostosta "vain" 10 euroa, joten täytyy suosia sitä automaattia. Lisäksi meillä käy kerran viikossa oma ayi eli siivoajanainen siistimässä yleiset tilat ja minun osuus hänen palkastaan on 10 juania viikossa.


Ja tämmöinen näkymä avautuu minun huoneeseeni. Leijonanosan huoneen pinta-alasta vie 120cm leveä surkea sänky. Sänky on käytännössä pelkkä runkopatja, jonka jokaisen jousen voi tuntea. Kunnon petauspatja pelastaisi paljon, mutta ei raaski näin lyhyelle aikaa. Ja kaikkeen tottuu, myös jousien painaumiin! Tyyny, peitto ja lakanat olivat halvimmat mitä Ikeasta sai, ja ovathan nekin nyt vähän eri luokkaa kuin kotona odottavat untuvapeitto ja -tyyny. Mutta hyvin on uni kuitenkin maittanut.Sängyn vieressä oleviin kivoihin seinälokerikkoihin olen asetellut romujani vähän tuomaan fiilistä huoneeseen. Skumppamessuilta saatu kuoharipullo odottaa korkkaamistaan leo(anitarhirvos-)korkkareiden kanssa. Löytyy myös ruotsalaista laatukirjallisuutta ja kosmetiikkaa. Ja nuo spottivalot ei toimi. :D


Ostin kivoja Kiina-teemaisia valokuvakortteja yhdestä paperikaupasta. Paperi-/tilpehöörikaupat on täällä muuten ihan mahtavia! Taidan ostaa täältä vihkot, kynät ja penaalit loppuelämäkseni. Liimailin kuvia ensin toiselle seinälle kaksipuoleisella teipillä, mutta huomasin, että yllättävän vahva teippi nappaa myös seinän maalit mukaansa, joten vaihdoin lasiseinään. :D Seassa myös pari Polaroid-kuvaa.


Kirjoituspöydän kulmalta huonetta tarkastellessa näyttä tältä. Tarpeeksi suuren vaatekaapin päällä pitää majaan esteettisesti erittäin silmäähivelevä matkalaukku ja kauniita ovat myös nuo avohyllyt kaikkinen roinineen. Jos vain asuisin täällä yhtään kauemmin, ostaisin heti siistit korit tuolle kaikelle tavaralle! Oikeassa reunassa kuvan ulkopuolella on iso korkea peilikaappi, joten säilytystilasta ei ole pulaa.

Ja muutamat popot lisää. Mintunvihreät flipflopit ja hotellitossut ovat käytössä ihan täällä kotona hengaillessa. Kultaiset hilekorkkarit olivat skumppakeikan työkengät ja viininpunaiset Converset ostos täältä. Nuo conssit tuhosivat kyllä kantapääni, joten nyt niitä ajetaan sisään pikkuhiljaa, kilometri kilometriltä.


Ja tässä vielä kunnon kiinan opiskelijan kirjoituspöytä reppuineen kaikkineen. Minun piti ostaa täältä heti joku laukku itselleni, mutta aitonahkaisia järkevänhintaisia ja aitoja pakaaseja on ollut yllättävän vaikea löytää. Joten reppu selässä ollaan kuljettu. Tuo muutaman euron pikkulamppu oli myös aika välttämätön ostos, sillä huoneessa oli vain kattolamppu. Lisäksi pakko-ostos oli myös jatkojohto, sillä koko huoneessa on vain yksi pistorasia.

Että tällaista! Jos asuisin täällä yhtään pidempään, hankkisin ekaksi kunnon petivaatteet ja päiväpeiton. Muutama nätti koristetyynykin olisi kiva teettää. Lisäksi jokin juliste olisi kiva laittaa seinälle ja tuolle erkkerillekin voisi laittaa muutamat tyynyt ja tehdä siitä kivan lueskelupaikan.
Leikkokukat ovat täällä tosi paljon edullisempia kuin Suomessa, joten sellaisilla voisin nytkin vähän piristää kämppää! Kunhan vain kekkaan jonkun maljakon niille.

Hyvinhän täällä viihtyy sen ajan, mitä nyt kotona ehtii olemaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti