sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Päivä, jona muutin pilvenpiirtäjien keskelle

Kotikatu!

Moikkaus kotikadulta!
 
Perjantai oli muuttopäivä! Roudasimme Marjon kanssa maallisen omaisuutemme matkalaukuissa ja Ikea-kasseissa osoitteeseen Chong Qin bei road 318, rakennus 2 ja asuntoon 17G. Minä huoneeseen kolme, ja Marjo kakkoseen. Asunnon remonttihan oli kesken vielä tiistaina huoneeni varatessani, mutta perjantaina remontin piti olla jo valmis ja siivoojaan siivonnut koko kämppä. No siivooja nyt ei ainakaan ollut käynyt kämpässä. :D No, me lähdimme siis ostamaan siivousvälineitä ja aloitimme pesemään oikeastaan kaikkia huoneidemme pintoja. En tajua, miten ihan uudet pinnatkin oli saatu jo niin likaisiksi. 

No nyt kyllä tulee harvinaisen siistiä jälkeä kiinalaisille mitoitetulla mopilla!
Siivousurakan aikana kämpälle pölähti tasaisin väliajoin ihmisiä, länsimaalaisia kiinalaisten välittäjien kanssa tai sitten jotain vuokranantajia ja no, jotain kiinalaisia. :D Yksi pölähtäneistä oli meidän tuleva kämppiksemme, 25-vuotias myöskin opiskelemaan tullut stuttgartilainen Johannes. Johannes vaikutti heti kättelyssä mukavalta ja luotettavalta häiskältä. Uskoisin  ja toivoisin myös, että me jaamme melko lailla samat käsitykset elämisestä niinkin lähikansalaisen kanssa. :D Kolmas kämppis on indonesialainen insinöörismies, alta kolmikymppinen Akim ja neljäs kämppis kuulemma australialainen poika, joka ei ole vielä muuttanut kämppään. Ihan hyvällä kokoonpanolla olemme siis liikenteessä! Itsehän en ole ikinä kämppiselämää kokeillut, joten tässähän eletään nyt sitten jänniä aikoja. 

Saimme lisäksi sovittua, että kunhan kämppä on muutaman päivän kuluttua loppuun asti viimeistelty, tänne tulee myös oma aiy, eli kiinalainen siivoaja/ruuanlaittaja/kodinhoitaja siivoamaan kämpän lattiasta kattoon. Great! Kämppää voin esitellä tarkemmin, kunhan tämä tästä valmistuu. Mitä nyt kiinalaisia työtapoja on tässä on oppinut jo vähän tuntemaan, niin kaikki valmistuu kyllä nopeasti, mutta laadusta ei voi mennä koskaan takuuseen. Ja siitä, mitä ollaan sovittu ja milloin.


Muutama sata metriä kotiovelta näyttää tältä!

Mun huudsit! Ja joo, oon välillä pessyt tukkaakin ja pidän jatkossa aurinkolasit päässä.


Ihmisvilinää
Kaikilla ei mene yhtä hyvin.
Iltapäivällä kävimme rekisteröitymässä paikalliselle poliisiasemalle, ja kerrankin jokin asia sujui odotettua helpommin. Annoin vain poliisivirkailijalle vuokranantajan antaman paperinivaskan, kopion passista ja viisumistani ja nyt Kiinan valtio tietää minun asuvan täällä.  Ja minä tiedän asuvani ihan ydinkeskustassa, kirjoitan kyllä ihan oman jutun tästä huikeasta asuinalueestani, kunhan vähän paremmin kotiudun.

Alkupalat kuuluisassa dumplingeihin erikoistuneessa ketjupaikassa Din Tai Fungissa, jonka Macaon ja Hong Kongin toimipisteet ovat saaneet jopa Michelin tähdet!

Ja noissa koreissa nyt niitä dumplingeja ite!
Oikeassa reunassa Barbarossaa, jota ympäröi vallihauta ja Shanghain keskuspuisto People's park.
Illalla treffasimme Elinan. Menimme yhdessä Elinan tutun suosittelemaan dumpling-ravintolaan ja sen jälkeen drinkeille yhteen Shanghain ilmeisesti hienoimmista paikoista, Barbarossaan. Intilaishenkinen Barbarossa sijaitsee keskellä People’s parkia, todella viihtyisästi puiden katveessa. Paikka oli selkeästi länsimaisten ja varakkaiden kiinalaisten suosiossa. Drinkit maksoivatkin noin 70rmb/kipale, joten mistään ihan halvasta huvista ei todellakaan ollut kyse. Paikassa on kuitenkin keskiviikkoisin aina Ladies night, eli naisille juomat ilmaiseksi tiettyyn kellonaikaan, joten jos tuonne tulemme vielä eksymään, niin päivä tulee takuulla olemaan keskiviikko.


Kotiin Barbarossasta sen viisi minuuttia keskiyöllä kävellessä katselin ympärilleni ja mietin vain, kuinka uskomatonta on asua nyt täällä pilvenpiirtäjien keskellä, vastakohtien kaupungissa, toisella puolen maapalloa! Melkoinen muutos Nokian, Parkanon ja Vaasan jälkeen.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti