tiistai 17. syyskuuta 2013

Hiljainen, kiiltävä, tylsä - Pudong

Tänään koulupäivän jälkeen hurautin metrolla Huangpi-joen ali Pudongiin, eli Shanghain pilvenpiirtäjäpuolelle.


 Olin käynyt Pudongin puolella pariin kertaan illalla Ladies nighteissa, mutta päiväsaikaan tämä kerta oli ensimmäinen Pudongissa. Pilvenpiirtäjien siluetin olin kuitenkin nähnyt jo monta kertaa vastarannan kävelykatu Bundilta.

Puxin puoli

Käppäilin kaikessa rauhassa pilvenpiirtäjien välissä. Minulla ei ollut tänään kiire minnekään. Aika nopeasti kyllä kuitenkin pilvenpiirtäjiinkin tottuu ja oikeastaan ne olivat tänään aika tylsiä. Kiiltäviä, korkeita ja hienoja toki, mutta samalla melkoisen persoonattomia ja tylsiä.


Harhailin jonkin aikaa myös Super Brand Mallissa, valtavassa ostoskeskuksessa, mutta tänään ei kyllä ollut ollenkaan ostosfiilis. Mukava ulkoilma houkutteli paljon enemmän. Siirryinkin rantaan, ostin jätskin ja istukelin alas katselemaan vastarannalle. Sain istua ihan rauhassa. Melkoista luksusta tässä kaupungissa.


Shanghaissa tuntuu olevan jatkuvasti päällä hirveä meno ja vilske ja kotikulmillani ei meno rauhoitu koskaan. Pudongissa olikin nyt aivan ihmeellisen rauhallista! Kaduilla mahtui kävelemään ja kovinkaan moni skootteri ei meinannut ajaa päältäni. Töötit eivät raikuneet ja muutenkin meno oli jotenkin... länsimaista?

Kaikki on korkeintaan parikymmentä vuotta vanhaa tällä puolella kaupunkia.

Sain kävellä YKSIN puistossa!

  Pudongin pilvenpiirtäjät oli melko nopeasti nähty. Ei niillä ole minulle suuremmin annettavaa. Mieluumin pysyn Puxin puolella, jossa on elämää ja jännitystä.

Oriental Pearl Tower kohoaa vaatimattomasti 468 metriin. Onko se nyt sitten niin korkea? :D

Punaliput liehuu.

... ja ikkunanpesijöillä riittää duunia!
Ylipäänsä pilvenpiirtäjiin on turtunut todella nopeasti. Maailman korkeimmat rakennukset eivät juurikaan enää säväytä - eiväthän ne nyt niiiiin korkeilta loppujen lopuksi näytä. Eivät varsinkaan, kun täällä perusasuintalotkin ovat ihan älyttömän korkeita ja niitä näkee ihan jatkuvasti käänsi päänsä minne suuntaan tahansa. Ehkäpä jos joku noistakin pytingeistä siirrettäisiin vaikka Tampereelle, saisi mittasuhteet taas oikean perspektiivin.

Sitten ihan muihin juttuihin. Lähdetään kahdeksan hengen jengillä torstaina Mogashan nimiseen pikkuvuoristokylään kolmen päivän reissulle. Torstai ja perjantai ovat koulusta vapaita. Tänään varattiin majatalosta kahdeksan hengen dormi, ja huomisen missiona on saada hankittua kyyti noin 200 km päässä sijaitsevaan kohteeseen. Tarkoituksena on saada vähän vastapainoa näille pilvenpiirtäjille, ja mennä vaeltelemaan vuorien keskelle luontoon! Vaikuttaa aivan huipulta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti