keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Loikkaus japanilaiseen keittiöön

Tiistai-illaksi varasimme pöydän teppanyaki-ravintolasta. Teppanyaki on japanilaisen keittiön alalaji, jossa ruoka laitetaan isolla metallilevyllä grillaillen. Meidän porukka asettui siis istumaan tuon grillin ympärille ja päätimme kaikki ottaa ei vähempää, eikä enempää kuin all-you-can-eat -menut. Kun nyt tälle syömislinjalle on täällä kerran lähdetty...

Kokki ja apuri

Menu kustansi 235 juania, eli melkein 30 euroa. Menuun sisältyi kuitenkin koko ruoka- ja juomalista. Olikin melko hullunkurisen tuntuista ottaa lista käteen, ja vain osoitella ihan mitä vaan listalta teki mieli. "Ööö.... that one, and that one. And three of those. And that one. And that. And maybe even that one!"
Ruokaonnea ja melkoisen treenattu käsivarsi...

Porukalla

Sushia niin paljon kuin vaan jaksoi!

Ja salaattia ja luumuviiniä!

Lisää sushia ja joitain raakaa lihaa.

Lihaa, joka oli kuulemma hyvää ja jotain paistettuja pitkularapuja.

Banskujen liekitystä.

Jälkkärii!Huikean hyvä päivällinen oli jälleen kerran! Kuvia kaikista herkuista ei millään ehtinyt edes ottaa, ennenkuin ne olivat jo kadonneet parempiin suihin. Tilasimme oikeastaan ainaostaan erilaisia susheja ja lihoja. Nuudeli- ja riisihässäköitä saa arkenakin syödä ihan tarpeeksi.

Kaiken tämän ruokailun vastapainoksi korkkasin muuten Shanghain juoksukadutkin tällä viikolla ekaa kertaa oikein kunnolla. Vielä kahdeksan aikaan illallakin oli kolmisenkymmentä astetta kuumaa. Lämmitellä ei siis juurikaan tarvinnut.

Pilvenpiirtäjien ja Shanghain yhdellä päänähtävyydellä, kävelykatu The Bundilla, juostessa oli aika absurdi olo. Ja keuhkoissa oli jännä, vähän polttava fiilis. Tiedä sitten johtuiko tuo tunne siitä, etten ollut juossut muutamaan viikkoon, kuumuudesta, saasteista vai luulosairaudesta. Kuulin nimittäin täällä ekspatriaattina olleesta juoksijamiehestä, jonka hengitystiet saasteet olivat tuhonneet tosi pahaan kuntoon. No, juosta sitä kuitenkin täytyy myös tulevaisuudessa, jos sille puolikkalle joulukuun eka päivä todella ollaan menossa!
Turisteja järkyttämässä Bundilla.
No niitä pilvenpiirtäjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti