maanantai 2. syyskuuta 2013

Saturday, sunday - happy days!

Lauantai

Kello 11:
Kiinalainen remonttimies käppäilee huoneeseeni ja alkaa säätämään ilmalämpöpumpun kanssa. Siinä hötäkässä kinkkimies rikkoo yhden huoneeni ikkunalaseista. Ja tekee saman tempun Marjon ikkunalle. Minun käsitykseni mukaan ilmalämpöpumppujen ulosmenoaukko tehdään seinään, ei ikkunalasiin, mutta mitäpä minä näistä tiedän.

Tervetuloa sisään vain, kaikki ohikulkijat!

Ekaa kertaa jopa pala sinistä taivasta, joka tarkoitti myös ilmankosteuden muuttumista inhimillisiin mittasuhteissin (eli paita pysyi selästä kuivana, jes!)
 Kello 13
Olemme tekniikkamuseon aseman lähettyvillä olevilla markkinoilla. Olimme päättäneet jättää ikkunaprobleeman hoitamisen kiinalaisten vastuulle vietyämme arvotavaramme Johanneksen huoneeseen lukkojen taakse. Ekana suuntaan helmi- ja korukojuille. Ostoslistallani on simppeli makeanvedenhelmistä tehty rannekoru.

Näppärä käsityöläinen!
klo 13.15
Minulla on ranteessani toiveideni mukaan minulle tehty rannekoru. Noin 2,5 euroa köyhdyin. Tiedä sitten, ovatko helmet ”helmiä” vai mitä, mutta nätti koru on ja sidonta ainakin käsityötä.


Laatugolfkamaa suoraan kopiomarkkinoilta. Iskä ja muut golffarit, viestiä vain niin laitan rahtina tulemaan.
 klo 14.15
Olen saanut jo vaikka kuinka monta kiinalaista ystävää:”Vely good plice, only fol juu mai fliend!” Ostin jo melkein tietokoneen suojakuoret; lähtöhintana oli 150 rmb, mutta muutaman minuutin jälkeen minun kojusta pois lähtiessäni ”final plise only fol juu 50rmb” kuului selkäni takaa. Enkä silti ostanut, koska en ollut ihan varma kuorien sopivuudesta koneelleni. Mutta sainpa tingittyä. :D Tavaran määrä ja laatu sai kuitenkin pään hiukan pyörälle. Tavaraa oli paljon, mutta tosiaan se, että mestan ominaistuoksu on muovi, ei liiemmin houkuttele. Päätän säästää rahani vain harkittuihin ostoksiin.

Uniqlossa myytiin Paola Suhosen erikoismallistoa! Ei ollut kyllä kovin kummoinen mallisto se. Mutta tietenkin ulkomailla sitä alkaa isänmaanrakkaus ja -ylpeys puskea pintaan, jolloin tämäkin löytö oli ikuistettava.
 Klo 15.00
Suunnaksi kodin lähialueen ketjuliikkeet, joissa ei tarvitse tinkiä niin paljoa. Ketjuliikkeistä metroaseman läpikulkiessa vilkaisu omiin karseassa kunnossa oleviin kynsien lakkauksiin ja spontaani manikyyri yhdessä lukuisista hoitoloista.

Värin valkkausta...

Ja valmiit barbikynnet! Itse halusin ehdottomasti vetää överiksi ja otta nimettömiin glitterlakan. :D
Klo 15.15
Ihailtavan nopean ja tarkan työskentelyn tuloksena kynteni ovat jälleen esittelykunnossa! Kyllä kelpaa lähteä viettämään lauantai-iltaa! Mutta ensin ruokaa, kasvissushia ja papuja, japanilaisessa ravintolassa.

17.00
Mitä viedä illanviettoon, jonka kutsussa lukee OPM eli oma pullo mukaan? Kiinalaiset eivät harrasta tämänhetkisen tietämykseni mukaan juurikaan siidereitä tai lonkeroita ja ulkomaiset viinit ovat älyttömän kalliita, Suomen hintoja kalliimpia. Päädymme ostamaan Marjon kanssa ihan mielenkiinnosta pullot kiinalaista puna- ja valkoviiniä.

18.00-19.00
Laittaudumme valmiiksi Suomi-iltaa varten. Vaasassa opiskellut, mutta tällä hetkellä Shanghaissa työskentelevä Ilari on kutsunut meidät viettämään iltaa ystäviensä kanssa. Ei muuta kuin taksi alle, kuskille osoite ja tutustumaan aivan uusiin ihmisiin.


Matkaaaan!


19.30-03.30
Illanviettoa sekalaisen Suomi-porukan kanssa. Merkittävä osa koneteekkareita. Kokemusten vaihtoa, vinkkejä, ohjelmien ja tapaamisten suunnittelua. Lukkoon lyötiin mm. pitsa-ilta tiistaille erään pariskunnan luo, pari ladies nightia ja perjantain Shanghain suomalaisten juhlat. Melko varmaksi lukkoon lyötiin myös Shanghain puolimaratonin juokseminen 1.12! Tutustuminen myös pariin paikalliseen kiinalaiseen tyttöön, jotka puhuivat hyvin englantia ja olivat vierailleet Suomessa. Minä etsin seuraa The Killersin keikalle. Hauska ilta, tästä on hyvä jatkaa!


Sunnuntai

Klo 9.45
Herätys älyttömän kovalle säätämääni herätyskelloon. Vaatteet päälle ja aamiaiseksi kotikujan kojusta ostettu banaani ja appelsiini. Turistin edustusasu päälle: shortsit, t-paita, aurinkolasit, LENKKARIT ja tietenkin reppu selkään. Valmiina lähtemään koululle ostamaan koulukirjoja!

Klo 11.00
Seitsemän kiinan kielen kirjaa ja yhtä DVD:tä rikkaampana, 180rmb köyhempänä metroillen takaisin asunnolle. Kirjat jäävät kotiin, minä lähden seikkailulle!

Paikallista pikaruokaa.
Klo 12.00
Melkoisen tulista nuudelikeittoa. Puikoilla. Melkoista ongintaa oli. Yksi vesipullo meni heittämällä keiton kyytipoikana ja nenä valui kuin seula tulisuuden takia.Kaupunkiseikkailulla. Tässä kohtaa luulin olevani vielä kartalla.
Klo 12.30
Päätös lähteä suunnistamaan kohti The Bundia, ihan kotinurkilla olevaa Shanghain päänähtävyyttä, joenrantaa hienoine bulevardeineen.

Löytyy täältä vihreitäkin plänttejä!

Ja sympaattisia pikkukujia harmaahapsisine vanhuksineen...

... joiden vastakohtana kulman takaa yllättävät luksusliikkeet kiiltävine lasirakennuksineen.
Klo 14.00
Tajuaminen, että taashan se suuntavaisto petti pahemman kerran, ja ei hajuakaan missä olen. Mikään rakennus ei näytä tutulta. Monenlaista pytinkiä ja mielenkiintoista tutkittavaa olen löytänyt, mutta mitään jokea muistuttavaa en sen sijaan ollenkaan. Päätös ottaa metro lähemmäs kohdetta.

klo 15.00
Myönnän, että olen entistä pahemmin hukassa. Itse asiassa poissa jo Lonely Planetin matkaoppaan kartalta. Ei mennyt nyt ihan nappiin tämäkään suunnistusreissu. Päätös ottaa kaikki ilo irti siitä, että on lenkkarit jalassa ja kohtalaisen miellyttävä lenkkeilysää. Nyt reippaillaan!


Tajuan olevani French Concession -nimisellä länsimaalaistyyppisellä alueella. Eli kartan aivan väärässä reunassa. No nättiä oli.
klo 17.00
Luovutan, kun liikennevaloissa länsimainen mies tulee kyselemään nimeäni ja seurustelustatustani. Hyppään metroon ja ajan kotiasemalle. Asemalta 7 juanilla sushilajitelma kiljuvimpaan nälkään ensiavuksi ja hedelmäkaupan kautta kotiin.

klo 19.15
Lähtö kämppisten kanssa ekalle perhedinnerille!


klo 19.45
Akim hoitaa Aasian-tuntijana ravintolavalinnan ja tilaukset. Maistelemme ja kyselemme Johanneksen ja Marjon kanssa. Kaikki on aivan huippuherkullista, puikoilla parsan syöminen erittäin haastavaa! Jälkkäri outoa. Paras ruokailu tähän asti ja seurakin mitä parhainta! Ilo loistavista kämppiksistä; meillä on hauskaa keskenämme ja huumorintajut kohtaavat.


Täältä saa aina hyviä kasvisvaihtoehtojakin!
Jälkkäri. Papumössölimatorni. Sisällä oli lunta. :D Eka suuhuni panema ruoka täällä, jonka herkullisuudesta en nyt ole ihan niin varma.
Klo 21.45
Maha täynnä kotona ja suihkun kautta kirjoittelemaan juttuja tänne. Loistava eka viikonloppu takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti